miércoles, 7 de diciembre de 2011

Españistan



  El vídeo de Españistan hace una breve, cómica e intensa explicación de la crisis, y de como hemos llegado a esta situación económica.

martes, 6 de diciembre de 2011

Inside Job


El documental de Inside Job nos cuenta los motivos por los cuales se ha llegado a la crisis en Estdos Unidos y su evolución. Comienza nombrando la desregularización que se llevó a cabo a partir del año 1929 después del crack de la bolsa en NY. Esta política fue efectiva hasta los años 80 cuando Ronald Reagan y Allan Grenspan comenzaron a permitir la desregularización  permitiendo la fusión de bancos de inversión y bancos de depósito. En los años 90  habrá una nueva crisis a causa de los productos tecnológicos. A partir de internet, los bancos empezaron a cometer fraudes y se veran relacionados con prostitución, crimenes, armas, dinero fraudulento... En el documental principalmente nombran 5 bancos inversores( Golmand Sach...)  3 aseguradoras ( AIG...) y 3 agencias calificadoras ( MODY'S...)  A partir de 1996 y hasta 2006 se dispararon los precios de la vivienda debido a una gran demanda por parte de los consumidores de los cuales una gran parte necesitaron hipotecarse con hipotecas subprime, con alto riesgo de impago. Allan Grenspan se negó a regularizar el mercado de las hipotecas y como consecuencia, cuando la gente no pudo pagar, los bancos se quedaron sin líquido y con muchas propiedades. También destaca que los profesores de las grandes universidades estadounidenses apoyaban la desregularización en sus clases ya que fuera del horario escolar eran asesores de grandes agencias financieras y tenían unos sueldos altos, para ellos la desregularizacion era buena.

domingo, 4 de diciembre de 2011

Economia Keynesiana


Idees resum ( Muerte y resurección de Keynes )

La economía keynesiana se centró en el análisis de las causas y consecuencias de las variaciones de la demanda agregada y sus relaciones con el nivel de empleo y de ingresos . El interés final de Keynes fue poder dotar a unas instituciones nacionales o internacionales de poder para controlar la economía en las épocas de recesión o crisis . Este control se ejercía mediante el gasto presupuestario del Estado, política que se llamó política fiscal . La justificación económica para actuar de esta manera, parte sobre todo, del efecto multiplicador que se produce ante un incremento en la demanda agregada.

sábado, 3 de diciembre de 2011

Politica Neoliberal.

com una ampliació al punt de la política neoliberal dels conceptes claus Gloria ens va 
ensenyar aquest esquema:


viernes, 2 de diciembre de 2011

Conceptos clave para entender la crisis.

 En clase se Ambito Linguistico y social este trimestre estamos estudiando economía, ja que la situacion economica acuta ..., así que iremos poniendo la información en nuestros blogs para ello es necesario hacer una explicación de algunos conceptos claves que serán necesarios para entender el resto de las actividades de economia.



Crisis financiera: Es una situación caracterizada por inestabilidad en el mercado monetario y crediticio, acompañada por quiebra de banco y perdida de confianza publica en las instituciones financieras.

Agencias de Rating// agencias calificación de riesgo( Moodis, Standard & Poors, Firtz): Empresas que se encargan de calificar los productos financieros y la deuda publica de estos.

Bonos basura: Son los productos que están relacionados con los productos basura y que están calificados con calificación alta y después no eran pagados porque la gente devolvía sus casas y estas desaparecían.

Sector inmobiliario: Es un conjunto de actividades económicas relacionadas con la vivienda.
 
FMI// banco central europeo: Es una entidad bancaria internacional que presta dinero a los países.

Deuda Publica: Es el conjunto de deudas que mantiene un estado frente a los particulares o a otro país.

Capitalismo: Sistema de organización económica basado en la ley de la oferta y la demanda

Política neoliberal: Es una doctrina económica que consiste en el neoliberalismo.

Suspensión de pagos// quiebra: Es una situación económica  de falta de liquidez y de crédito por la cual una empresa se ve obligada a dejar de pagar sus deudas.

Refinanciación: Es aportar dinero de nuevo a un proyecto que ya había fracasado.
 
Prima de Riesgo: Es el sobreprecio que paga un país para financiarse.

PIB: Nos indica la riqueza que produce un país.  El producto interior bruto es un indicador económico que refleja la producción total de bienes y servicios asociada a un país durante un periodo de tiempo. En la unión Europea Alemania ocupa le 1er puesto con 2 566364 y España el 5º puesto con un PIB de 1 117624.

Balanza de pagos: Es un documento contable en el que se registran las operaciones comerciales de servicio y de movimiento de capitales llevadas a cabo  por los residentes de un país. (Tanto de compras como de ventas)

Divisas: Es la moneda de cada país. (Dolar, Euro, Peso, Rupias... )

Mercado de trabajo:  Es un mercado "virtual" que responde a la ofera y la demanda de un país. 

Oferta y demanda: Si hay mucha demanda de un producto su precio aumenta. Cuando deja de haber demanda los precios bajaran.

Inflación:  Subida de precios a causa de la demanda de productos. 
 
Bolsa:  Es un mercado en el cual se compran y de venden acciones, es decir, participaciones en el capital de las empresas y productos financieros relacionados con empresas.

Broker: Es la persona encargada de mover dinero e invertir en las acciones , es decir, participaciones en el capital de las empresas y productos financieros relacionados con estas empresas.

jueves, 1 de diciembre de 2011

La crisi economica actual.

ENTRENDRE EL MÓN ACTUAL
La situació econòmica actual s’ha convertit en la protagonista absoluta de l’ actualitat mediàtica i de la realitat quotidiana dels ciutadans europeus i espanyols. La crisi financera que esclatà l’any 2008 a causa de la crisi immobiliària als Estats Units d’Amèrica ha acabat afectant les economies de gran part del planeta però especialment les economies de la zona Euro, i en concret les dels països com el nostre. Els ciutadans assistim bocabadats  i amb el cor en un puny a l’espectacle de la degradació galopant del panorama econòmic del nostre país. Estupefectes, escoltem i llegim notícies que no acabem d’entendre però que ens omplen de temor i ens fan pensar que quelcom està canviant en l’estructura de la societat que hem conegut fins ara. Els nostres alumnes, com a ciutadans en ple procés de maduració i creixement personal i intel·lectual, viuen igualment atònits aquest procés, que encara comprenen menys que nosaltres i les conseqüències del qual els afectaran en igual o major mesura que a nosaltres. El projecte de construcció europea trontolla per les diferències econòmiques entre països i les actituds més o menys solidàries i nacionalistes dels paísos que la integren.  L’Euro, la moneda que garanteix la viabilitat i futur del projecte europeu es veu sotmés als interessos dels especuladors, enfortits per la feblesa d’aquest. Deute, impagaments, crisis de liquidesa, bancs i governs nacionals i autonòmics amb problemes... un panorama que mereix, sens dubte una reflexió i anàlisi que en aquest projecte de treball els nostres profesors han cregut adecuat que trevallem a classe. 

miércoles, 30 de noviembre de 2011

I si ara mirem els avantpasats d'una colmena d'abelles?

 Una abella mascle ve d'un ou sense fecundar, per tant, te mare, però, no pare. Una abella femela ve d'un ou fecundat, per tant, te mar i pare. Quants avantpasats tindran cadascun dells?

Una altra volta he pensat en fer un arbre genealogilc.

Arbre genealogic del mascle.


Si et fixes así tambe apareix la successio de Fibonacci.
Anem acomprobar que passa amb la de la femella!
Arbre genealogic de la femella.

Tambe continua amb la successió de fibonacci pero comencant un bloc deprés.


Ara fem una taula per a mirar quina es la proporció de antepassat de la femella i altra per a vorer el antepassats del mascle.
           Proporció de la femella. ( Taula T1)


Mascle
.
Femella
.
Proporció
.
Generació.
1
1
1/1=1
0
1
2
2/1=2
1
2
3
3/2=1’5
2
3
5
5/3=1,66
3
5
8
8/5=1,6
4
8
13
13/8=1,625
5
13
21
21/13=1,615
6
21
34
34/21=1,619
7
34
55
55/34=1,617
8
55
89
89/55=1,618
9
89
144
144/89=1,617
10



Proporció a l'inversa. (Taula T2)

Generació
.
Mascle
.
Femella
.
Proporció           
.
Proporcions T1  
.
0
1
1
1/1=1
1/1=1
1
1
2
½=0,5
2/1=2
2
2
3
2/3=0,666
3/2=1’5
3
3
5
3/5= 0,6
5/3=1,66
4
5
8
5/8= 0,625
8/5=1,6
5
8
13
8/13= 0,615
13/8=1,625
6
13
21
13/21=0,619
21/13=1,615
7
21
34
21/34= 0,617
34/21=1,619
8
34
55
34/55= 0,618
55/34=1,617
9
55
89
55/89=0,617
89/55=1,618
10
89
144
89/144= 0,618
144/89=1,617



Si ens fixem en les proporció i lla proporcio de T1, els decimals de les dos taules seran iguals, pero en T1 son una generació despres.









Una volta que tenim les taules fetes, anem a fer dos grafiques:
Una, amb el nombre d'abelees per generació, amb punts rojos estan els mascles, i amb punts verts estan marcades les femelles.( no es veuen masa ve, pero la "linea" que es marca per dalt sera la de les femelles.)






L'altra, amb la Proporció de T1.(altra volta no es veu masa ve, pero ix una grafica fractal.)


Ara faré la proporció REIAL de femelles per generació.

 
Curiossament tornem a trobar una successió de Fibonacci, amb uns altres termes.

Tambe faré la proporció REIAL de mascles per generació.




Tambe trobem la successió de Fibonacci en aquesta taula.


Amb asó Lluis va donar per terminada l'activitat, tal volta continuem durant el curs amb les grafiques fractals, qui sap..

La succesió d'una parella de conills.

El mes de Gener tenim una parella de conills, la parella de conills tarda un mes en fer-se adulta i al segon mes tenen una parella de conills. Quantes parelles de conills tindrem al mes de decembre?

Per a poder vorer quantes parelles tindrem en decembre jo he fet un arbre genealogic.


 Observant l'arbre ens vam adonar que si sumes els numeros de la segona forma podiem obtindre el terme seguent.


1+1= 2  // 2+1= 3 // 3+2= 5 // 3+5= 8 // 8+5= 21 // ....

 La successió de Fibonacci és aquella on cada terme s'obté de la suma dels dos anteriors.

lunes, 28 de noviembre de 2011

Presentación

Hola, soy Mariola, del IES Francisco Figueras Pacheco de Alicante. El objetivo de este blog es seguir la clase de Ambito Linguistico y social desde casa y desde clase.

lunes, 21 de noviembre de 2011

CODIGO CESAR

Activitat de NUMB3RS: Trencant el Codi
Capítol 1x06: Sabotatge

En "el Sabotatge", una sèrie d’accidents de trens té l’FBI confós. Fins que descobreixen una nota a l'escena de l'últim accident de trens, l’FBI no té iniciatives. Quan veuen que la nota conté un codi escrit en una sèrie de nombres, immediatament criden Xarlie. Xarlie pot trencar el codi de la nota, la qual cosa ajuda Don i l’FBI a trobar la persona que provocava els accidents.

 El procés de trencar un codi implica buscar patrons (o regularitats). Aquest mètode normalment implica assaig i error; el trencador de codis prova distints patrons possibles per tal de determinar si són coherents amb la resta del codi. Les calculadores i els ordinadors han fet molt més eficaç aquest procés.

Alguns codis es basen a assignar un número 1-26 a cada lletra A-Z. Una manera comuna de fer això es mostra a la graella a sota. Per exemple, la seqüència de nombres per a la paraula CASA és 3, 1, 19, 1.

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26

Ara suposem que la paraula CASA ha estat codificada com SQIQ. Aquesta llista mostra altres paraules que han estat codificades seguint el mateix mètode:

Paraula original
Paraula codificada
Nombres originals
Nombres codificats
CASA
SQIQ
3, 1, 19, 1
19, 17, 9, 17
HEROI
XUHEY
8, 5, 18, 15, 9
24, 21, 8, 5, 25
ITEM
YJUC
9, 20, 5, 13
25, 10, 21, 3
SALT
IQBJ
19, 1, 12, 20
9, 17, 2, 10
COLZE
SEBPU
3, 15, 12, 26, 5
19, 5, 2, 16, 21

1. Tria una de les paraules originals i converteix les lletres de la paraula en una seqüència de números segons la graella anterior. Introdueix els números a la tercera columna de la graella.
2. Converteix la paraula codificada corresponent en una seqüència de números tot utilitzant el primer diagrama, i introdueix aquests números a la quarta columna.
3. Veus algun patró (o regularitat) al codi de la paraula triada (relació entre les columnes 3 i 4)?
  
C
O
L
Z
E
3
15
12
26
5
 +16   
 +16
 +16
 +16
+16
19
5
2
16
21
H
E
R
O
I
8
5
18
15
9
+16
+16
+16
+16
+16
24
21
8
5
25





 
 
I
T
E
M
9
20
5
13
+16
+16
+16
+16
25
10
21

S
A
L
T
19
1
12
20
+16
+16
+16
+16
9
17
2
10
C
A
S
A
3
1
19
1
+16
+16
+16
+16
 19
17
9
1








Empezamos por colocar un numero a cada letra, siendo la A->1  y  la Z->26. Sumaremos 16 al numerocorrespondiente a la lera que queremos codificar. si llegamos a la Z continuamos contando por A continuando por el nuemro que nos ha dado Z.

4. Dibuixa uns eixos de coordenades graduats de l’1 al 26. Situa a l’eix horitzontal tots els nombres de les paraules originals, i a l’eix vertical els nombres de les paraules codificades.
5. Cada parell de nombres (original,codificat) determina un punt del pla. Dibuixa tots els punts així obtinguts. (Per exemple, (3,19), (1,17), (19,9))



6. Hi trobes cap patró? Quin?
 Ixen dues rectes paral.leles a 26 punts de distancia una de l'altra.
7. Si anomenem ‘m’ a qualsevol dels nombres del missatge original, i ‘c’ a qualsevol dels codificats, series capaç de trobar una expressió que relacione ambdues variables?
                                      m+16=c
8. Aquesta fórmula serveix per a codificar la informació; series capaç de trobar-ne una que ens ajude a descodificar un missatge? Prova per a descodificar la paraula QTUK.
                                   c-16=m

Q
17
17 - 16=  1
A
1
T
20
20 - 16=  4
D
4
U
21
21 - 16=  5
E
5
K
11
11 - 16= -5
U
21

Ampliació 
Un altre mètode comú per construir un codi és el xifrat multiplicatiu. En aquest mètode, cada lletra es codifica prenent el valor assignat a una lletra i que el multiplica per un nombre fix. Si el resultat és més gran que 26, divideix el resultat per 26 i utilitza el residu com el valor codificat. Per exemple, suposa que el número fix siga 7 i vols codificar la lletra P.
Multiplica el valor per a P, 16, per 7: 16 × 7 = 112. Com que 112 ÷ 26 = 4 R8, el valor codificat és 8, que correspon a la lletra H.
Utilitza aquest mètode per a codificar tres o quatre paraules. Utilitza aquestes paraules i els seus codis en l'activitat i busca patrons al gràfic.